Renovatie & onderhoud

Goed onderhoud is een must voor een lange levensduur van uw huis of bedrijfspand. Door uw pand regelmatig te (laten) controleren op noodzakelijk onderhoud, bespaart u onnodig hoge reparatiekosten en blijft uw pand lang in goede staat. Er komt echter een tijd, meestal na zo’n 30 tot 50 jaar, dat uw pand aan een grootscheepse renovatie toe is, omdat het simpelweg niet meer aan de moderne eisen voldoet. Wij kunnen u bij zowel onderhoud als renovatie helpen.

Renovatie & Onderhoud: alle grote en kleine klussen

Als ervaren aannemer in regio Den Ham helpen we u graag: van klein onderhoud tot een volledige renovatie van uw pand. Bekijk hier onze referenties. We kunnen u bijvoorbeeld helpen met:

  • Vloer-, dak- en gevelrenovatie
  • Het onderhouden van uw riolering of afvoer
  • Schilderwerk
  • Verduurzaming van uw pand
  • Het verwijderen van asbest
  • Het levensloopbestendig maken van uw woning

Renovatie & Onderhoud: noodzakelijk onderhoud

Sommige delen van uw huis of bedrijfspand hebben regelmatig onderhoud nodig. Denk aan het schilderwerk van houten kozijnen en deuren, de installaties of een plat (bitumen) dak. Andere delen, zoals een pannendak of gemetselde muren, zijn minder onderhoudsgevoelig. Toch is het verstandig om ook deze regelmatig te controleren op bijvoorbeeld lekkage of vochtdoorslag, om schade aan de constructie te voorkomen.

Renovatie & Onderhoud: werk van grof naar fijn

Met onderhoud houdt u uw pand in (dezelfde) goede conditie. Renovatie wil zeggen dat u uw pand verbetert voor meer woon- of werkcomfort. Zeker bij een grootschalige renovatie van een verouderd pand is het belangrijk om van grof naar fijn te werken. We controleren dus eerst het dak, de gevel en de fundering en repareren deze waar nodig. Zo weet u zeker dat de basis voor de verdere verbeteringen goed is. Houd er rekening mee dat bij renovatie van panden van voor 1993 een asbestinventarisatie tegenwoordig verplicht is.

Oude panden, zeker van rond de eeuwwisseling, hebben vaak handgemaakte details die belangrijk zijn voor de uitstraling. Wij kunnen deze details restaureren of namaken, zodat de authentieke stijl behouden blijft.

Renovatie & Onderhoud: energiebesparing

Als u uw huis of bedrijfspand gaat renoveren, is dat een goed moment om ook na te denken over energiebesparing. Zo kunnen we de renovatie van het dak, de vloer of de gevel combineren met het aanbrengen van isolatie. Met goede dakisolatie bespaart u bijvoorbeeld zo’n 30% op uw energierekening. Met die besparing kunt u (een deel van) de verbouwing terugverdienen. Bovendien maakt het uw pand prettiger om in te wonen of te werken.

Renovatie & Onderhoud: wat kunnen we voor u betekenen?

We adviseren u graag over alle mogelijkheden voor uw onderhoud of renovatie. Tijdens de uitvoering houden we u goed op de hoogte van de planning en de kosten. Als er dingen anders lopen dan verwacht, dan hoort u dat direct. We weten dat het belangrijk voor u is om te weten waar u aan toe bent. Bovendien doen we er alles aan om de overlast voor uzelf en uw buren of omwonenden zoveel mogelijk te beperken.